Libertijn Hoe houden we Amsterdam bereikbaar? (i.s.m. VVD-themanetwerk Liberaal Groen)

Amsterdam groeit hard. De komende jaren worden zelfs hele nieuwe wijken uit de grond gestampt. Hierdoor neemt ook de druk op de infrastructuur toe. Dit merken we nu al: het aantal files neemt toe en ook de treinen raken steeds voller. De stad staat de komende jaren dan ook voor een grote uitdaging op het gebied van mobiliteit. Hoe houden we de stad bereikbaar?

Wethouder Verkeer Pieter Litjens en HvA-lector Walther Ploos van Amstel zullen hun visie geven op dit vraagstuk. Uiteraard is er volop ruimte voor discussie vanuit de zaal.

Deze avond wordt georganiseerd door Politiek café Libertijn en het VVD-themanetwerk Liberaal Groen.

-----

Over de sprekers:
Pieter Litjens is wethouder Verkeer, vervoer en organisatie namens de VVD in Amsterdam. Hij heeft de afgelopen vier jaar laten zien een pragmaticus te zijn als het gaat om mobiliteit. Zo heeft hij rigoureuze maatregelen genomen om de stad bereikbaar te houden. Hij vindt dat 'de auto er bij hoort', maar wil ook forse investeringen in het openbaar vervoer.

Walther Ploos van Amstel is lector City Logistics aan de Hogeschool van Amsterdam en verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij is meer dan 25 jaar werkzaam als organisatie-adviseur op het gebied van logistiek, supply chain management en internationale distributie. Hij heeft frisse ideeën over stadslogistiek.