VVD steunt ondernemers 1e Oosterparkstraat in wens cameratoezicht

22 februari 2016

Vorige week zaterdag was het weer raak. Tegen sluitingstijd kwamen twee jonge overvallers met een pistool binnen bij een ondernemer aan de Eerste Oosterparkstraat. Op dat moment waren ook de vrouw en het dochtertje van de ondernemer in de zaak. Een van de overvallers zette het pistool op het hoofd van de man en riep dat hij geld wilde. Om zijn vrouw en dochtertje te beschermen ging de ondernemer het gevecht met de overvaller aan en overmeesterde hem. De andere overvaller zette het op een lopen. De vrouw belde 112 en riep de buren te hulp. De overvaller werd vastgebonden en overgedragen aan de politie. Later bleek dat het pistool geladen was.


Afgelopen dinsdag bracht AB lid Monique van Bijsterveld een bezoek aan de ondernemer en maakte ook kennis met zijn vrouw en dochtertje. “Het is verschrikkelijk wat deze mensen hebben meegemaakt en eigenlijk zijn er geen woorden voor. Hoe kun je een pistool op het hoofd van een man zetten waar vrouw en kind bij zijn? Ik heb veel respect voor de man dat hij de overvaller overmeesterde, ik begrijp het ook, maar of het verstandig is vraag ik mij af. Het had ook anders kunnen aflopen',' aldus Monique van Bijsterveld. Op de vraag wat de ondernemer vindt dat er moet gebeuren komen een paar suggesties. Allereerst zou hij gebaat zijn met terugkeer van de straatcoaches. Waarom kunnen zij niet iedere dag rond sluitingstijd hier door de straat fietsen en de boel in de gaten houden? En waarom zien we niet vaker politie in de straat? Een paar jaar geleden zagen we ze regelmatig maar dat is de laatste tijd niet meer het geval. En ja, natuurlijk moet er cameratoezicht komen in de Eerste Oosterparkstraat. Dat zou voor de ondernemers de beste manier zijn om zich veiliger te voelen. Overigens hebben de meeste van ons wel camera’s hangen in de winkels hoor, helaasis dat nodig zegt een verslagen ondernemer”.


AT5 heeft naast Monique van Bijsterveld ook Stadsdeelvoorzitter Ivar Manuel geïnterviewd. Hij gaf toe dat het aantal overvallen in de Eerste Oosterparktstraat toeneemt en is bereid straatcoaches in te zetten. De VVD zal de Stadsdeelvoorzitter vragen of hij dit al gedaan heeft en wat hij verder voor maatregelen gaat inzetten om de veiligheid van de ondernemers in de Eerste Oosterparkstraat te waarborgen. Wat de VVD betreft dient hij een verzoek bij Burgemeester Van der Laan voor het plaatsen van mobiele camera’s.