VVD bezorgd over het onvolledige erfpacht archief

De VVD heeft naar aanleiding van een onderzoek van de rekenkamer, geschokt gereageerd over de slechte archivering van de OGA wat betreft het erfpacht systeem.

“ In de brief wordt duidelijk hoe armoedig dit systeem is. Het is niet meer van deze tijd dat een archief niet op orde is. Dit is overheidsgeld en geld dat bijeenkomt van huiseigenaren”, aldus woordvoerder Jair Eisenmann van de VVD.

In maart werd op voorspraak van de VVD en D66 een motie ingediend om onderzoek te doen naar de foute aanbiedingen die binnen Zuid zijn gedaan, over eventuele afkoop van de erfpacht.

“ Al maanden wachten we hierop, maar nu begrijp ik waarom. Ze hadden hun zaken niet op orde. Het voorstel van de rekenkamer om de mensen persoonlijk te benaderen is een goede maar lost het probleem van de chaos  bij de OGA niet op”, vervolgt Jair Eisenmann namens de VVD.

Hoewel de OGA een gemeentelijk orgaan is, blijft het stadsdeel politiek verantwoord. “ De eerst komende commissie ga ik daar zeker vragen over stellen. Het kan niet zo zijn dat wij geld in handen geven van een gemeentelijk orgaan die zijn zaken niet op orde heeft”.