Zuid gaat woningen bouwen op Havenstraatterrein

Zuid gaat woningen bouwen op Havenstraatterrein; dankzij VVD volop ruimte voor middeldure huurwoningen Amsterdam heeft onlangs haar 800.000ste inwoner mogen begroeten. Sinds de zomer komen er maandelijks 2.000 inwoners bij. Deze groei zal naar verwachting aanhouding; tot 2040 zijn er nog circa 90.000 woningen nodig in Amsterdam. Er worden minder huizen gebouwd; een ernstig tekort dreigt. Zeker op het gebied van middeldure huurwoningen wordt het tekort steeds duidelijker zichtbaar.

De VVD Zuid is dan ook zeer verheugd dat de Raad deze week besloten heeft op het Havenstraatterrein minstens 366 woningen te gaan bouwen, waaronder veel middeldure huurwoningen en zelfbouwwoningen. Mede dankzij de VVD ligt de nadruk op woningen voor mensen met een middeninkomen en niet op sociale huurwoningen waarvan er in Amsterdam al veel te veel zijn; 61% van alle woningen in Amsterdam zijn immers sociale huurwoningen; waardoor hard werkende Amsterdammers al jaren de stad uit worden gedreven.

VVD woordvoerder Rosalien van Dolder: "De werkende middengroepen hebben de stad waarin alleen maar heel goedkope en heel dure woningen staan, moeten verlaten. Amsterdam heeft forensen van ze gemaakt en daarmee zijn eigen files gecreƫerd. Dit moet stoppen, het is van de zotte dat mensen die niet werken wel in Amsterdam kunnen wonen, terwijl er geen betaalbare woningen zijn voor mensen die wel in Amsterdam werken. Dankzij de VVD is er bij de woningbouw op het Havenstraatterrein wel volop aandacht voor middeldure huurwoningen."

Met de woningbouw op het Havenstraatterrein wordt uitvoering gegeven aan een belangrijk onderdeel van het programma akkoord in Zuid waarvan de VVD als grootste partij deel uitmaakt.

VVD zeer verheugd dat naar verwachting vandaag investeringsbesluit vastgesteld kan worden. Natuurlijk verheugd omdat we weer staperder zijn in uitvoering van plan waar al zo lang over gesproken en aan gewerkt worden, verheugd dat we hiermee uitvoering geven aan belangrijk onderdeel van ons programma akkoord in Zuid maar vooral verheugd als we denken aan alle mensen die daar straks in dit prachtige stadsdeel kunnen gaan wonen.