De Vrije Amsterdammer in Zuid: Paul Slettenhaar

Paul Slettenhaar is lijsttrekker in Amsterdam Zuid. Hij heeft een succesvolle carrière in de politiek achter de rug en gaat deze na de verkiezingen ongetwijfeld voortzetten. We praten met hem over zijn doelen, uitdagingen, bijen en grote voorbeeld.

Paul Slettenhaar is stadsdeelvoorzitter in Amsterdam-Zuid en woont  vrouw en dochter in Buitenveldert. Hij houdt van sport en leuke dingen doen met het gezin. Als stadsdeelvoorzitter is hij onder andere verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid, maar ook voor sport, Zuidas en P&O. Hij doet dit nu sinds 4 jaar. Daarvoor is hij wethouder geweest van  Economische Zaken, openbare ruimte, verkeer en parkeren. Hij heeft vrijwel alle portefeuilles wel gedaan. Uit omgaan met ondernemers en succesvol veiligheidsbeleid neerzetten haalt hij de meeste voldoening. Amsterdam-Zuid is nu het veiligste stadsdeel van Amsterdam, en de sportvoorzieningen liggen er top bij.

Wat wil je bereiken in je aankomende periode in de bestuurscommissie?

Besturen! doorpakken!  Werk en veiligheid zijn hoofdthema's. Basisvoorzieningen zijn voor mij veilige straten en buurten! Dit hebben we aangepakt door preventie zoals bijvoorbeeld ouderen trainen tegen babbeltrucs, maar ook door cameratoezicht, wapencontroles en hard optreden tegen jeugdoverlast, treiteraars, geweld en overvallers. We helpen de joodse gemeenschap met de beveilingsproblematiek.

We hebben duizenden banen gecreëerd en het ondernemersklimaat verbeterd.  Dat is belangrijk. Daar ga ik mee door. In de volgende bestuursperiode gaan we nog meer banen realiseren met een sterke VVD.

Mooie doelen, maar zo eenvoudig zal dat vast niet gaan. Welke obstakels zie je om ze te bereiken?

De overmacht van links in Amsterdam is  in Zuid overwonnen en ik geloof dat dat ook in heel Amsterdam kan. Het belangrijkste obstakel is in zuid dus inmiddels minder groot.

Een andere vraag, om je te leren kennen. Wie is een voorbeeld voor je?

Ronald Reagan. Hij bracht het communisme op de knieën,  hij heeft de grondslag gelegd voor de wereld zoals wij die nu kennen.

We willen graag afsluiten met een metafoor. Vergelijk je stadsdeel eens met een diersoort?

Amsterdam-Zuid is een stad op zich, heel divers. Een diersoort? Ik denk bijen. Waakzaam en hardwerkend. Ze doen niks totdat je aan hun honing komt. :-)

 

Enkele links voor wie meer wil weten over Amsterdam Zuid en de VVD in Amsterdam Zuid:

Paul stelt zich voor:

http://www.youtube.com/watch?v=va008Ns45nU&feature=youtu.be

De sportvelden liggen er top bij:

http://www.youtube.com/watch?v=2V9hYKDr_d8&feature=youtu.be.  

Over het Mirandabad:

http://www.zuid.amsterdam.nl/sportaccommodaties/zwembaden/mirandabad-0/nieuws/2014/mirandabad-klaar/

Over sportcentrum De Pijp:

http://www.amsterdam.nl/@719215/pagina/

Strijd tegen loverboys:

http://www.parool.nl/parool/nl/4041/AMSTERDAM-ZUID/article/detail/3453818/2013/06/06/Zuid-bindt-strijd-aan-met-loverboy.dhtml

Over criminaliteit:

http://www.at5.nl/artikelen/121626/slettenhaar-wil-niet-nog-een-criminele-groep-in-zuid

Over beveligingproblemen in de Joods gemeenschap:

http://www.youtube.com/watch?v=JoE1wCEvNNoWe