VVD wil inzicht in commercieel sporten Vondelpark

Recent bereiken de VVD Zuid signalen dat er in het Vondelpark sprake is van een toename van het aantal groepen sporters dat het park gebruikt om op commerciële basis te sporten, bijvoorbeeld bootcampers. Daan Wijnants: "Het Vondelpark is niet bedoeld om geld mee te verdienen. Sporters zijn welkom, maar grote betalende groepen moeten niet zomaar publieke ruimte kunnen claimen."

Ook moet worden voorkomen dat grote groepen betalende sporters delen van het park gaan toe-eigenen om bijvoorbeeld te kunnen bootcampen. Dit speelt vooral rondom het pierenbadje, waar bootcamps samenkomen aangezien dit gebied verboden is voor honden. 

VVD'er Daan Wijnants stelt daarom vragen aan het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Zuid:

  1. Herkent het Dagelijks Bestuur bovenstaande signalen die de VVD heeft ontvangen?
  2. Is het Dagelijks Bestuur het met de VVD eens dat het niet de bedoeling is om het Vondelpark te gebruiken voor commerciële sporten? Zo nee, waarom niet? Zo ja, welke acties gaat het Dagelijks Bestuur inzetten om dit te voorkomen?
  3. In hoeverre verbied het Huishoudelijk Reglement van het Vondelpark gebruik van het park door commerciële sportclubs?
  4. Welke mogelijkheden heeft Handhaving/Toezicht in het Vondelpark om op te treden tegen sporters die tegen betaling in groepsverband in het park sporten en daarbij stukken van het park claimen?