VVD roept stadsdeel op hoger beroep Vinnies in te trekken

24 mei 2016

Als het aan VVD Centrum ligt, blijft het huidige concept van Vinnies -een traiteur waar je vintage meubilair kunt kopen maar ook een broodje kunt eten- gewoon bestaan. VVD fractievoorzitter Centrum Raphaël van Kraaij: “Vinnies is wat de VVD betreft een voorbeeld van hoe een creatieve ondernemer zonder overlast te veroorzaken een positieve bijdrage kan leveren aan de binnenstad. Wij hopen dan ook van harte dat zij hun zaak op dezelfde voet voort kunnen zetten.”

Doordat de gemeente de vergunningsaanvraag voor hun concept in 2012 te laat heeft beoordeeld, heeft Vinnies deze van rechtswege automatisch toegekend gekregen. Het stadsdeel probeerde dit terug te draaien maar kreeg ongelijk van de rechter waarna een hoger beroep werd aangevraagd. “Afspraak is afspraak. De wet stelt termijnen waarbinnen gereageerd dient te worden en voorwaarden kunnen worden gesteld. Door achteraf aanvullende eisen te stellen, loopt het stadsdeel het gevaar als een onbetrouwbare overheid te worden gezien”, aldus Van Kraaij. Daarom roept de VVD in de bestuurscommissie van Centrum op om het hoger beroep in te trekken en de uitspraak van de rechter te respecteren.

Om na te gaan of er sprake is van een incident vraagt de VVD in stadsdeel Centrum ook bij welke andere vergunningsaanvragen de termijnen niet werden gehaald en welke concrete maatregelen worden genomen om dit nu en in de toekomst te voorkomen. 

Lees hier de motie van VVD Centrum.