VVD bedankt ondernemingsverenigingen Kalverstraat, Dam & Nieuwendijk

17 februari 2014

Op vrijdag 14 februari delen VVD Statenleden van Noord-Holland persoonlijk vele taarten uit aan personen en organisaties die iets bijzonders voor de gemeenschap hebben gedaan. In Amsterdam Centrum zijn de winkeliers van de Kalverstraat, Dam en Nieuwendijk door statenlid Dorienke de Grave-Verkerk en deelraadsleden Hans Mensink en Raphaël van Kraaij in het zonnetje gezet vanwege hun inzet voor veilige en schone winkelstraten.

Doel

Met de VVD Taartenactie, die jaarlijks rondom Valentijnsdag wordt gehouden, worden mensen of organisaties in het zonnetje gezet vanwege hun bijzondere inzet voor de gemeenschap in hun buurt, wijk, dorp, stad, of regio. De VVD Taartenactie vindt dit jaar voor de achtste keer plaats.

Lokale helden

Dit jaar wordt het thema ‘veiligheid’ benadrukt. De VVD in Noord-Holland wil hiermee aandacht schenken aan de mensen die onze dagelijkse veiligheid waarborgen. Zoals reddingsbrigades, politie, brandweer, badmeesters, vrijwilligers in een ziekenhuis, en ga zo maar door. Een gevoel van veiligheid is immers van groot belang voor een goed functionerende samenleving en een leefbare lokale gemeenschap. Maar ook mensen die zich op een ander vlak inzetten krijgen de aandacht.

Uitreiking in Amsterdam Centrum

In Amsterdam Centrum worden de ondernemersverenigingen van Kalverstraat, Dam en Nieuwendijk in het zonnetje gezet. Zij hebben dit verdiend omdat zij zich al vele jaren inzetten voor veilige, bereikbare en schone winkelstraten. Het winkelgebied ontving afgelopen jaar de vijfde veiligheidsster van het Keurmerk Veilig Ondernemen. In de regio Amsterdam is het de eerste keer dat een winkelgebied met een vijfde ster wordt beloond.

Het winkelgebied werkt daarnaast aan schone winkelstraten door reinigingsteams in te zetten die het zwerfafval opruimen. Deze teams schoonmakers zijn afkomstig van het Ecocollege, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan werk helpt. Bedrijfsleven en overheid werken samen aan dit initiatief binnen Centrum XL.

Hun goede werk is van groot belang voor een aantrekkelijke binnenstad, voor meer banen en geeft een impuls aan de lokale economie. Als blijk van waardering ontving de heer Ben Kaayk, bedrijfsleider V&D en voorzitter van de ondernemersvereniging van de Kalverstraat een taart uit handen van Statenlid Dorienke de Grave-Verkerk en deelraadsleden Hans Mensink en Raphaël van Kraaij. De heer Verkayk was totaal verrast en blij met de attentie.