Portret Paul Slettenhaar: “Wat ik beloof, maak ik ook waar”

15 maart 2015

Paul Slettenhaar: “Wat ik beloof, maak ik ook waar”

Met de Provinciale Staten Verkiezingen voor de deur slijpt de heer Slettenhaar nog maar eens de messen. Het animo voor deze verkiezingen is in het verleden soms wat aan de lage kant gebleken. Daar probeert de VVD Noord-Holland met Paul Slettenhaar in een hoofdrol vurig verandering in aan te brengen.
Op de kandidatenlijst voor de Provinciale Verkiezingen vinden we Slettenhaar terug op een verdienstelijke derde plaats. Dat is niet zonder reden. Paul heeft binnen de VVD een indrukwekkende staat van dienst. Als voorzitter van de VVD in Amsterdam-Zuid heeft hij de laatste jaren bewezen dat hij zijn beloftes waar maakt (het veiligste stadsdeel met de beste service- en dienstverlening). “Ik heb laten zien dat ik sta voor mijn principes en problemen bij de wortel aanpak”. Tijd om deze lijn door te trekken naar de provincie.

Geïnspireerd door Bolkestein

Het liberale gedachtegoed is Paul niet vreemd. Hij groeide op in een ondernemersgezin (zijn ouders hadden een makelaarskantoor in Uithoorn), studeerde politicologie en werd begin jaren negentig actief bij de VVD, omdat hij geïnspireerd was geraakt door liberaal bolwerk Frits Bolkestein. Slettenhaar: “Ik was altijd al een VVD stemmer, maar het vernieuwende denken van Bolkestein sprak mij aan. Hij wist destijds de sluier van censuur te doorbreken en durfde zich ook uit te spreken over de immigratiepolitiek, terwijl dat voor andere politici een gesloten boek bleef”.  

Speerpunten VVD Noord-Holland

Slettenhaar is een nieuwkomer op de kandidatenlijst en zal zijn rol als stadsdeelbestuurder van Amsterdam-Zuid combineren met het Statenlidmaatschap. Toch heeft hij al een duidelijke visie waar het met de Noord-Hollandse politiek heen moet.

Mobiliteitsverbetering

“Er zal intensief moeten worden samengewerkt met ondernemers en bewoners met als inzet meer werk. Daarnaast is een verbetering van de infrastructuur in Noord-Holland van groot belang. Een mobiliteitsverbetering voor burgers en bedrijfsleven. Denk hierbij aan de afronding van de Westfrisiaweg en de weg tussen de A8 en A9. Daarnaast zou ik willen inzetten op bestuurlijke vernieuwing (minder gemeenten) en lastenverlichting”.

Met liberale succesformule de provincie in

Aan zijn liberale CV en zelfvertrouwen zal het in elk geval niet liggen. “Ik wil voorkomen dat linkse mensen er een rotzooi van maken. Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld lelijke sociale woningen in mooie delen van de stad plempen. Ik heb in Amsterdam-Zuid bewezen dat ik sta voor mijn zaak. Het is het veiligste stadsdeel geworden met de beste dienstverlening, de sportvelden zijn heringericht, de bezem is door de financiële huishouding gehaald en ondernemerschap is optimaal gefaciliteerd”. Kortom, Slettenhaar is klaar om zijn liberale succesformule op de gehele provincie los te laten. 

Geschreven door Bruno Saman.