Stephan Hoes nieuw buitengewoon commissielid VVD West

27 januari 2016

Waarom ik in West woon
In Maart 2015 ben ik voor mijn baan als consultant op de Amsterdamse Zuidas verhuisd van het creatief Strijp in Eindhoven naar de Kolenkit in Amsterdam West. Het comfort van ruime nieuwbouw, goede bereikbaarheid, ruimtelijke openbare ruimte en de charme van de hoge concentratie (creatieve) ondernemingen in West trok me erg aan.


Ik ben politiek actief omdat
Ik ben graag betrokken bij de ontwikkelingen van mijn woon- en werkomgeving. Ik zie graag dat mensen ‘ownership’ nemen om hun omgeving zo comfortabel en veilig mogelijk te maken en daar draag ik zelf graag aan bij.


Mijn favoriete plek in West
‘Under Heaven 03’, de Fata Morgana kunstinstallatie van Leonard van Munster onder het A10 viaduct over de Wiltzanghlaan in Bos en Lommer. Een mooi voorbeeld van hoe een ondernemer / kunstenaar initiatief heeft genomen en heeft doorgezet om een stuk openbare ruimte weer veilig en interessant te maken.


Wat kan beter in het stadsdeel
De openbare ruimte in het algemeen; zodra je buiten stapt zou iedereen het gevoel moeten hebben dat West een beetje van hem of haar is. Je huis houd je schoon, veilig en overzichtelijk, laten we dat dan ook met ons stadsdeel doen.


En verder wil ik nog kwijt
Met de visie om richting 2040 Amsterdam verder te ontwikkelen als internationale kernstad is een ondernemende mentaliteit essentieel, ik ben graag bereikbaar om met bewoners en ondernemers in gesprek te gaan over goede ideeën.


Wat maakt van mij een echte liberaal
Verantwoordelijkheid nemen vind ik één van de belangrijkste gedragswensen van de mensen in mijn omgeving; zowel het nemen van verantwoordelijkheid voor de reeds uitgevoerde acties, als het nemen van initiatief voor het invullen van kansen en mogelijkheden.
--
Stephan is tweede woordvoerder over alle beleidsterreinen.