VVD wil meer toeristen trekken naar Zuidoost

12 april 2015

Steeds meer toeristen overnachten in Amsterdam Zuidoost. De VVD wil dat deze bezoekers ook het zuidoostelijke deel van onze stad opnemen in hun route. Dat is goed voor de lokale economie en werkgelegenheid.


Tijdens het paasweekend was het rondom station Bijlmer Arena een komen en gaan van een bont gezelschap gasten met rugzakken en rolkoffers. Zuidoost doet het goed bij toeristen, er zijn de afgelopen jaren veel hotelkamers bijgekomen en er staan er nog circa 1000 in de planning voor dit jaar. Ook B&B’s en Airbnb’s zijn in trek.


Anne Marttin (Commissielid VVD): ‘Jammer dat veel van de gasten hun verblijf in Zuidoost niet kiezen vanwege al het moois dat dit stadsdeel te bieden heeft.  Hoe mooi zou het zijn als Zuidoost bij toeristen bekend zou staan om zijn bijzondere architectuur, culturele evenementen, kleurrijke festivals, kunstzinnige wandelroute’s, het Mandelapark, multiculturele kookworkshops, de Gaasperplas, de Arena en de World of Food? ‘


De VVD wil dat het stadsdeel zich samen met partners als hotels en genoemde attracties sterk maakt om bezoekers aan Zuidoost te verbinden. Naast de duizenden gasten die nu al in het stadsdeel verblijven richt de VVD haar pijlen ook op de miljoenen toeristen die jaarlijks Amsterdam bezoeken. Te denken valt aan verwijzingen op sites van hotels, bijzondere routes en meer informatie in talen van de bezoekers.


Deze week heeft de VVD haar voorstel ingebracht in de Bestuurscommissie bij de bespreking van de gebiedsplannen voor de komende jaren. In deze plannen wordt aandacht besteedt aan wijkeconomie, het stimuleren van werkgelegenheid en verbeteren van het imago van Zuidoost. Daarin passen ook de toeristische ambities. De VVD streeft ernaar dat vanaf 2016 tenminste 1 op de 6 toeristen die Amsterdam en omstreken bezoekt ook een activiteit onderneemt in het zuidoostelijk deel van de stad.