VVD Noord-Holland en Nieuw-West huldigt vrijwilligersgroep

13 februari 2017

Met de VVD Taartenactie, die jaarlijks rond Valentijnsdag wordt gehouden, worden mensen of organisaties in het zonnetje gezet vanwege hun bijzondere inzet voor de gemeenschap in hun buurt, wijk, dorp, stad, of regio. De VVD Taartenactie vond dit jaar voor de elfde keer plaats.

Vrijwilligers en professionals
Tijdens deze actie zijn niet alleen vrijwilligers hartelijk bedankt, maar ook diverse mensen die op professionele basis zich op een bijzondere manier inzetten voor een gemeenschap in Noord-Holland.

Geen VVD-ers
De actie wordt georganiseerd door de VVD, maar de mensen die een taart ontvangen zijn vaak geen VVD-ers. Zij zijn vaak de onzichtbare, drijvende kracht achter vrijwilligersorganisaties, ouderenzorg, inloophuizen, buurthuizen, sportverenigingen, natuurbeheer, kinderactiviteiten, enz. Noord-Hollanders blijken zich op vele terreinen in te zetten voor hun medemens en leefomgeving.

De keuze van de VVD in Amsterdam Nieuw West 2017 is dit jaar gevallen op de werkgroep ‘Sloten Schoner’ van de Dorpsraad Sloten - Oud Osdorp. Met een enthousiast groepje vrijwilligers, ruimen zij in Sloten – onder aanvoering van Tamar Frankfurther – elke zondagochtend vanaf 10.30 uur zwerfafval op.

Wie het leuk vindt om een keer mee te helpen, is welkom in de Slotense speeltuin. U kunt natuurlijk ook zelf in uw eigen wijk een dergelijk initiatief starten. Stadsdeel Nieuw-West voorziet u dan met plezier van prikstokken en ander materiaal. Tamar: "Het is niet alleen nuttig om dit te doen, maar het is vooral ook erg leuk. Je ontmoet bij zo'n activiteit fijne gelijkgestemde buurtgenoten. De een gaat naar de kerk en wij zetten ons in voor de leefbaarheid in onze wijk. Hoe klein onze bijdrage ook is... wij denken tóch dat we zo ons steentje bijdragen aan een duurzamer wereld!"