Nieuwjaarstoespraak Annette Dekker

27 januari 2016

Geachte aanwezigen,

Ik zal geen lange toespraak houden. We hebben de afgelopen weken al veel toespraken gehoord dus ik zal het redelijk kort houden. Ik wil u meenemen in het werk van de bestuurscommissie. De bestuurscommissie is verlengd bestuur van de gekozen gemeenteraad in de Stopera. De behaalde successen van de VVD gemeenteraadsfractie onder leiding van Marja Ruijgrok zijn gedeeltelijk ook onze successen. Naast onze punten schoon, heel en veilig hanteert de VVD Amsterdam drie speerpunten. Die punten zijn veiligheid, werk en orde op zaken. Initiatieven voor veiligheid en werk vanuit de gemeenteraad en vanuit het Dagelijks Bestuur, ondersteunen wij en proberen wij eventueel liberaal bij te buigen.

Orde op zaken stellen doen wij als VVD door nauwlettend zaken rond financien en subsidies kritisch te volgen. In 2016 zal de bestuurscommissie volgens afgesproken planning alle subsidies kritisch tegen het licht houden. Tot zover beleidsinhoudelijk. 

Een ander punt waar ik uw aandacht voor wil vragen is voor ons duo-bestuurscommissielid, Maarten Deinema. Maarten draait al sinds 2014 mee en is een enorme steun als het gaat om een frisse blik op beleid en technische zaken zoals facebook en onze website. Helaas is Maarten met zijn partner gedwongen door onvoldoende woonkeuzes om te gaan verhuizen naar Amsterdam Zuid-Oost. We verwachten dat we in het voorjaar officieel afscheid van Maarten moeten nemen. Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken u te vragen om een hartelijk applaus voor Maarten.

Als opvolging voor Maarten zijn we met Ahmet Can bezig om een soepele overgang van Maarten naar Ahmet mogelijk te maken. Laatste punt is dat de heer Nursel Gur Ada hartelijk wil bedanken voor het mogen gebruiken van zijn etablissement voor onze liberale bijeenkomst.

Ik wens u allen een liberaal, liefdevol en gezond 2016!

Annette Dekker

Fractievoorzitter VVD Nieuw-West