Openstelling Nuonweg weer een stap dichterbij

08 april 2017

Nieuwe gesprekken tussen Amsterdam en Diemen brengen de openstelling van de Nuonweg tussen IJburg en winkelcentrum Maxis weer een stap dichterbij. Naar verwachting zal Diemen, op wiens grondgebied de weg ligt, binnenkort alle formele belemmeringen wegnemen. De fractie van VVD in Amsterdam Oost heeft zich hier in de afgelopen jaren sterk voor gemaakt.
De Nuonweg (Overdiemerweg) werd gebruikt als korte route vanuit IJburg naar de Maxis maar is inmiddels al een aantal jaar gesloten. VVD-duraadslid Cees Eenhoorn: “IJburgers moeten nu fors omrijden als ze naar de Maxis willen. Goed dat VVD-wethouder Litjens samen met Diemen vaart maakt om de Nuonweg snel opnieuw in gebruik te nemen.”


In de gesprekken hebben beide gemeenten afgesproken dat Diemen onder meer het bestemmingsplan voor de Nuonweg wijzigt en dat Amsterdam de kosten op zich neemt. Eenhoorn: “Zodra de plannen zijn gewijzigd kan de gemeente Amsterdam de voorbereidingen op touw zetten die de Nuonweg weer berijdbaar gaan maken.”


De verbinding tussen IJburg en de Maxis is al geruime tijd een speerpunt voor de VVD. In 2013 diende de VVD een initiatiefvoorstel in om de Nuonweg open te houden na de ingebruikname van de Uyllanderbrug. “Sinds de sluiting van de Nuonweg heeft de VVD, ook in stadsdeel Oost, er altijd op gehamerd dat de weg weer berijdbaar wordt,” aldus Eenhoorn.