Open NUON-weg iets dichter bij

27 mei 2015

VVD-wethouder Pieter Litjes neemt 50 maatregelen om de ruimte voor verkeer te vergroten en het verkeer beter te laten doorstromen in Amsterdam. In het centrumgebied komt er meer ruimte  voor voetgangers en fietsers, maar er komen  ook betere straten voor fietsers en fietsvriendelijkere kruispunten. Ruimte wordt gecreerd door de bouw van 8 extra parkeergarages. Daarin parkeren auto’s, die anmders op straat staan. En ... deze parkeergarages worden goed bereikbaar. Allemaal goed nieuws!
Maar de VVD in Oost mist in deze Mobilitieitsagenda van Litjes helaas één belangrijk punt: de NUON-weg. In 2014 is de Oostelijke ontsluitingsweg IJburg (OOIJ) opgegaan maar de NUON-weg naar de Maxis is afgesloten. Gevolg is dat de winkels van de Maxis voor IJburgers niet meer goed bereikbaar zijn. Slechte zaak voor IJburg.


Op initiatief van de VVD is dit probleem weer op de agenda van de centrale stad gezet. Oost vraagt om voorstellen voor ‘een verkeersveilige ontsluiting naar de Maxis vanaf IJburg’. Of te wel, wij willen de NUON-weg weer gewoon openstellen voor al het verkeer zodat de Maxis goed bereikbaar is.