Campagnetaferelen: Klaas Dijkhoff op bezoek


Op 21 maart is het dan zover: de gemeenteraadsverkiezingen van 2018! Het einde van de campagne is in zicht, maar er is nog werk aan de winkel. De afgelopen weken hebben we als partij uitgedragen hoe we denken dat de stad nog beter, mooier, schoner, duurzamer en veiliger kan worden. Onder andere Klaas Dijkhoff en Mark Rutte zijn in onze mooie stad langs geweest om campagne te voeren.

 

Klaas Dijkhoff kwam 22 februari op de Zuidas langs om te spreken over onder andere de woningmarkt, het ondernemerschap en het aanpakken van problemen in plaats van ze alleen maar te benoemen. Onder het genot van een hapje en een drankje konden de vele aanwezigen vragen stellen aan Klaas, maar ook aan Claire Martens, plek acht op de lijst, en Bram Bosveld (de oprichter van Young Capital). Claire gaf aan dat wanneer je iets wilt bereiken, je het gewoon moet doen. “Het is belangrijk om bij te blijven bouwen, vooral voor de middeninkomens.” Klaas voegde hier later aan toe dat het opvallend is dat er nog steeds zoveel sociale huur te vinden is op A-locaties. Bram vertelde gepassioneerd over de oprichting van Young Capital en liet weten dat het cruciaal is om het voor ondernemers aantrekkelijk te maken naar Amsterdam te komen.

 

In CREA, het cultureel studentencentrum van de Universiteit van Amsterdam, was Klaas Dijkhoff op 5 maart wederom te gast. Eric van der Burg en hij gingen in gesprek met de studenten. In de hoek van het café, wat veel weg had van een huiskamer, ontstond al snel een informele, maar tegelijk bloedserieuze sfeer. Een belangrijk onderwerp van gesprek was duurzaamheid. Ook voor de VVD een serieus onderwerp. Maar ook onderwerpen als integratie kwamen aan bod. Zo vertelde Klaas meer over de effecten van extra sociale huurwoningen voor de integratie. “Er moet sprake zijn van een eerlijke mix in onze stad en daarom is het zo belangrijk om het middensegment te ondersteunen.”

 

Beide bijeenkomsten werden afgesloten met iets waar de VVD erg goed in is: een borrel en gezelligheid. Tijd genoeg om met elkaar te discussiëren over hoe we onze mooie stad nog mooier kunnen maken. Door de slogan lijkt het simpel, maar dat is het natuurlijk niet. Het is hard werken. Gelukkig past dit bij onze partij: Gewoon DOEN!