Afvalpunt Diemen


Het Afvalpunt Cruquius wordt verplaatst naar Zeeburgereiland, eerst komt er een tijdelijk afvalpunt en over 5 jaar een definitief punt. Het tijdelijke afvalpunt wil men vlak bij bebouwing neerzetten: de bewoners vrezen geluidsoverlast, drukte en hebben zorgen over de verkeersveiligheid.

Omdat het Afvalpunt Diemen op 4 minuten afstand ligt, heeft de VVD Oost dat afvalpunt eens getest met goede resultaten:

- De aardige en professionele mensen van de afvalverwerker Meerlanden/Diemen hielpen ons uitstekend

- De reistijd vanaf een groot deel van IJburg en Zeeburgereiland bedraagt 7-8 autominuten en daarmee veel dichterbij dan het huidige afvalpunt Cruquius

Volgens de VVD is het afvalpunt Diemen voor IJburg en Zeeburgereiland een prima alternatief voor het geplande tijdelijk afvalpunt.

Natuurlijk, er zijn bezwaren:  Diemen is een andere gemeente, Meerlanden is een andere afvalverwerker maar wat maakt dat de aanbieder van afval uit.  Een goede afvalverwerking moet zich niet laten beperken door gemeentegrenzen.

We doen een oproep aan onze bestuurders en ambtenaren: ga eens praten met onze buurgemeente Diemen en zeg niet van te voren dat het toch niet kan. Laten we vanuit  mogelijkheden redeneren en niet vanuit onmogelijkheden.