Column van grafisch ontwerpster van de Amsterdamse VVD Gwen

Jullie delen ze, liken ze, bekijken ze en moeten er hopelijk ook vaak genoeg om lachen. Of huilen natuurlijk, als er een ernstige misstand aan de kaak wordt gesteld. De filmpjes, animaties, plaatjes en gifjes die sinds ruim een jaar regelmatig te zien zijn op de social media en website van de Amsterdamse VVD.

Degene die ze maakt ben ik, Gwen. Ik woon in Den Haag en heb een opleiding aan het Grafisch Lyceum gedaan. Ik werk nu bijna een jaar voor de VVD in Amsterdam. En met enorm veel plezier. Het is ontzettend leuk en uitdagend om de actualiteit en het nieuws van de dag snel te vertalen in een aansprekende animatie, leuk plaatje of iets anders. Uiteraard bereiden we ook materiaal voor als we van tevoren weten dat we een initiatief lanceren of voorstel doen.

In een animatie gaat uiteraard meer werk zitten dan in een plaatje. Misschien hebben jullie de animatie gezien van Rutger Groot Wassink die een salarisverhoging van €500 per maand uitdeelt aan zijn stadsdeelbestuurders? Daar gaat vrij veel werk in zitten, want ik moet al die losse onderdelen animeren. Het is dan wel heel gaaf als het resultaat af is en er veel positieve reacties komen.

Met name de animaties die op een grappige manier de nieuwe linkse coalitie op de hak nemen worden veel bekeken. Eentje over het woningmarktbeleid heeft zelfs At5 gehaald! Dat is natuurlijk hartstikke gaaf. Ik ga ook regelmatig op pad met raadsleden om een filmpje te maken naar aanleiding van een werkbezoek of om een probleem aan de kaak te stellen. Sinds kort zijn we ook begonnen met een vlogserie met onze stagiaire Eline in de hoofdrol. Deze kan je hier bekijken.

Ik sta samen met mijn collega’s op het fractiebureau altijd open voor goede ideeën of suggesties! Dus als je een leuk idee voor een filmpje of animatie hebt, laat het mij vooral weten. Je kan mailen naar g.roskam@vvdamsterdam.nl