Standaard camera’s in nieuwe parkeergarages

En weer een mooie stap naar een veiligere buurt: de stadsdeelcommissie Oost heeft ingestemd met het advies om alle nieuw te bouwen parkeergarages op IJburg fase 2 en de Sluisbuurt te voorzien van bewakingscamera’s.

Op IJburg fase 1 en  Zeeburgereiland zie je dat er veel criminaliteit is in pas opgeleverde parkeergarages. Auto inbraken, gestolen fietsen en brommers zijn aan de orde van de dag. Als je dat meemaakt heeft dat behoorlijke impact: je voelt je minder veilig in je eigen garage. Dit stopt vrijwel direct als er bewakingscamera’s worden opgehangen.

Door een goede samenwerking van D66, PvdA en de VVD, is het advies geformuleerd om dit voor de oplevering van de garage al te tackelen. GroenLinks is de enige partij welke tegen het advies heeft gestemd. We hopen dat dit advies wordt overgenomen, zodat voortaan bij oplevering van een garages direct camera’s actief zijn en de criminaliteit daalt. We willen dit regelen in de aanbestedingsfase van nieuwe projecten. Het zal veel ellende voorkomen en de veiligheid verhogen!