VVD feliciteert docent uit Noord met nominatie ‘beste docent ter wereld’

VVD-woordvoerder Onderwijs Werner Toonk feliciteerde vanmiddag docent Jasper Dijkma met zijn nominatie voor de titel ‘Global Teacher Prize 2017’. Toonk: “De nominatie van Jasper is een hele eer voor deze stad.”

De 32 jarige Jasper is docent geschiedenis en maatschappijleer op het Hyperion Lyceum in Noord. Volgens de Varkey Foundation in Dubai behoort hij samen met vijftig anderen tot de beste docenten ter wereld. Op 19 maart krijgt hij in Dubai te horen of hij de ultieme titel ‘beste docent ter wereld’ in de wacht weet te slepen. In 2014 werd Jasper in Nederland al verkozen tot Leraar van het Jaar. In zijn lesgeven staat een individuele benadering van leerlingen centraal.

“De buitengewone inspanningen die Jasper als docent op het Hyperion Lyceum levert zijn van groot maatschappelijk belang”, vindt Toonk. “Het lerarentekort in Amsterdam groeit en de kwaliteit van het onderwijs moet ook omhoog. Met de nominatie voor de Global Teacher Prize geeft Jasper zijn vak de aandacht die het verdient.” De fractie van de VVD Amsterdam wenst Jasper volgend jaar veel succes in Dubai.