CDA en VVD Amsterdam verdrievoudigen tipgeld graffitibestrijding

Om de bewoners van de Jordaan een hart onder de riem te steken, riep Maurice Piek tijdens de Commissievergadering BWK het College en de politieke partijen op het tipgeld te verhogen. CDA en VVD Amsterdam droegen ieder €150,- bij aan de uitgeloofde beloning.

Om de bewoners van de Jordaan een hart onder de riem te steken, riep Maurice Piek tijdens de Commissievergadering BWK het College en de politieke partijen op het tipgeld te verhogen. CDA en VVD Amsterdam droegen ieder €150,- bij aan de uitgeloofde beloning. In het Parool van 30 januari jl. verscheen het bericht dat bewoners van de Jordaan een beloning van €150,- hebben uitgeloofd in de hoop een graffitispuiter op te pakken die de buurt terroriseert met zijn tags.

VVD-raadslid Maurice Piek:”De VVD Amsterdam vindt verwijdering en bestrijding van graffiti een belangrijk aandachtspunt daarom vinden wij initiatieven zoals in de Jordaan bewonderenswaardig. Wij hopen dat goed voorbeeld doet volgen en dat meerdere buurten de strijd tegen graffiti aangaan.” CDA-raadslid Lex van Drooge:”Wij steunen dit initiatief van de bewoners van de Jordaan van harte en hopen dat het resulteert in het oppakken van de boosdoener.”

Niet alleen is Graffiti een doorn in het oog van de VVD maar ook veel inwoners van Amsterdam ergeren zich aan bekladde muren en gebouwen. Deze expressievorm doet niet alleen afbreuk aan de leefomgeving van velen maar is vaak kwetsend en brengt financiële schade aan gebouwen toe. Tevens wijst onderzoek uit dat graffiti bijdraagt aan de verspreiding van normoverschrijdend gedrag zoals vervuiling en diefstal.

In het initiatiefvoorstel ‘Voor een gaaf Amsterdam’ doet de VVD Amsterdam een aantal voorstellen om graffiti tegen te gaan zoals het verhogen van de boete voor het aanbrengen van graffiti. Tevens stelt de VVD Amsterdam –in navolging van stadsdeel Centrum- voor om belanghebbenden zoals winkeliersverenigingen een financiële bijdrage te verlenen voor het verwijderen van graffiti.