VVD zet vraagtekens bij taxiritten Cition

Vanaf 1 januari 2010 is Cition B.V. verantwoordelijk voor de uitvoering van de fiscale parkeerhandhaving in het grootste gedeelte van Amsterdam. Gisteren wijdde Campus TV een item aan het feit dat Amsterdamse parkeerwachters van Cition in verband met het weer worden rondgereden in TCA-taxi’s.

Vanaf 1 januari 2010 is Cition B.V. verantwoordelijk voor de uitvoering van de fiscale parkeerhandhaving in het grootste gedeelte van Amsterdam. Gisteren wijdde Campus TV een item aan het feit dat Amsterdamse parkeerwachters van Cition in verband met het weer worden rondgereden in TCA-taxi’s.

Door de gladheid kunnen ze hun reguliere transportmiddel, de scooter, niet gebruiken en daarom worden ze per taxibusje heen en weer vervoerd tussen het hoofdkantoor en de te controleren gebieden. Op de vraag of de werknemers geen gebruik konden maken van het openbaar vervoer bleef door Cition onbeantwoord. Woordvoerde Bas van 't Wout:" De VVD vraagt zich af waarom de werknemers van Cition niet zoals iedereen het openbaar vervoer kunnen nemen."

Van 't Wout heeft namens de VVD Amsterdam de volgende vragen gesteld:

  1. Is het College bekend met het gebruik van taxi's door parkeerwachters?
  2. Om hoeveel ritten gaat het gemiddeld per dag en wat zijn kosten die hier verbonden aan zijn? Nam het personeel in 2010 ook taxi's wanneer het glad was? Worden eventuele extra kosten doorberekend aan de Gemeente Amsterdam?
  3. Kan het College aangeven waarom de werknemers van Cition niet een tram of bus naar de controlegebieden nemen?
  4. Deelt het College de mening van de VVD dat het taxigebruik onder de werknemers van Cition niet bevorderlijk is voor het rendement per Euro bij parkeerbeheer? Welke stappen gaat het College zetten naar aanleiding van de berichtgeving omtrent het taxigebruik bij Cition?