VVD: 30 kilometerzone absurd plan

De VVD heeft met verbazing kennisgenomen van de plannen van de stadsdelen Centrum en West om (snor)scooters van de fietspaden te weren. Hierdoor zou op de route van de Raadhuisstraat, Rozengracht, De Clercqstraat, Admiraal de Ruijterweg en Jan Evertsenstraat naar de A10 de maximumsnelheid moeten worden verlaagd naar 30 kilometer per uur.

De VVD heeft met verbazing kennisgenomen van de plannen van de stadsdelen Centrum en West om (snor)scooters van de fietspaden te weren. Hierdoor zou op de route van de Raadhuisstraat, Rozengracht, De Clercqstraat, Admiraal de Ruijterweg en Jan Evertsenstraat naar de A10 de maximumsnelheid moeten worden verlaagd naar 30 kilometer per uur. 

VVD-raadslid Bas van ’t Wout: “Dit is een slecht plan. Slecht voor de mobiliteit, slecht voor het openbaar vervoer en slecht voor de veiligheid van de scooterrijders zelf.”

De VVD is erg kritisch over de plannen van de stadsdelen. Bas van ’t Wout: “Doordat de maximumsnelheid wordt verlaagd naar 30 kilometer per uur, gaat de doorstroming enorm achteruit. Niet alleen voor auto’s, maar ook voor het Openbaar Vervoer.” In de praktijk zal de feitelijke snelheid nog verder omlaag gaan. “De scooters mogen immers maar 25 kilometer per uur. Ook die 30 kilometer per uur zal dus niet gehaald worden”

 

VVD wethouder Eric Wiebes is ontevreden over het plan van de stadsdelen. “Ik heb al een proef aangekondigd die gaat leiden tot 65 kilometer scootervrij fietspad. Ik wil gewoon niet dat het aantal 30 kilometerwegen groter wordt. Door dit voorstel rijden bussen en trams op dit traject straks ook 30 kilometer per uur. Dat betekent dus langzamer openbaar vervoer. En dat dupeert de reizigers.”

 

De VVD heeft de wethouder opgeroepen de plannen te blokkeren.