Door VVD zijn parkeertarieven in Amsterdam niet gestegen

In tegenstelling tot de berichtgeving in de diverse media is parkeren in Amsterdam niet duurder geworden.

In tegenstelling tot de berichtgeving in de diverse media is parkeren in Amsterdam niet duurder geworden. VVD-raadslid Bas van ’t Wout: “Sinds de VVD deelneemt aan het College zijn in Amsterdam de parkeertarieven de afgelopen 2 jaren niet gestegen. Dit is sinds de jaren 60 niet meer voorgekomen. Sterker nog, door de invoer van minuten parkeren in een aantal garages zijn parkeerders uiteindelijk vaak goedkoper uit.”

Ook de tarieven voor parkeren net buiten de stad (P+R plekken) worden fors verlaagd. Bas van ’t Wout: “Binnenkort kunnen mensen die bijvoorbeeld een dagje in Amsterdam willen winkelen hun auto voor € 1,- kwijt op een P+R plek. Met dit soort maatregelen toont Amsterdam haar bezoekers te willen verwelkomen.”

De PvdA in de Tweede Kamer heeft aangekondigd later dit jaar een initiatiefwet in te willen dienen die parkeren per minuut overal mogelijk maakt. “VVD Amsterdam wil dat minutenparkeren in alle gemeentelijke parkeergarages wordt ingevoerd zodat ook particuliere parkeergarages dit voorbeeld zullen volgen. Uiteraard rekenen wij hierbij op de steun van de hoofdstedelijke PvdA.”, aldus Van ’t Wout. De kosten voor het gemeentebreed invoeren van minutenparkeren kunnen bijvoorbeeld worden gefinancierd uit een deel van de besparing die het afschaffen van de stadsdeelbesturen oplevert.