Amsterdam wordt schoner – College steunt oproep VVD

De laatste maanden werd Amsterdam geteisterd door overlopende vuilnisbakken, rommel op straat, gebroken glas op fietspaden en open geknaagde vuilniszakken. Voor de VVD Amsterdam was dit aanleiding om een oproep te doen aan de stadsdelen - die verantwoordelijk zijn voor het schoonhouden van de openbare ruimte- om extra prioriteit te geven aan het schoonhouden van de openbare ruimte en vragen te stellen aan het College welke acties de komende tijd ondernomen zouden worden om zwerfvuil tegen te gaan.

De laatste maanden werd Amsterdam geteisterd door overlopende vuilnisbakken, rommel op straat, gebroken glas op fietspaden en open geknaagde vuilniszakken. Voor de VVD Amsterdam was dit aanleiding om een oproep te doen aan de stadsdelen - die verantwoordelijk zijn voor het schoonhouden van de openbare ruimte- om extra prioriteit te geven aan het schoonhouden van de openbare ruimte en vragen te stellen aan het College welke acties de komende tijd ondernomen zouden worden om zwerfvuil tegen te gaan.Inmiddels zijn de vragen door het College beantwoord.

VVD gemeenteraadslid Maurice Piek: ”Wij zijn zeer blij met de reactie van het College en de stadsdelen. Ze erkennen dat de straten er smeriger bijliggen en dat extra maatregelen noodzakelijk zijn. Niet alleen zal er in deze drukke periode extra vuil worden opgehaald maar Stadsdeel Centrum belooft in navolging van stadsdeel Zuid - dat al eerder de bezuinigingen op het schoonhouden van de openbare ruimte heeft teruggedraaid - met een aantal voorstellen te komen om de schoonheidsgraad te verbeteren. De oproep van de VVD om in Centrum extra te investeren in schone straten vindt eindelijk gehoor.”

Op voorstel van de VVD wordt er de komende jaren ook door het College extra geïnvesteerd in de strijd tegen vervuiling en verloedering. Meer regie vanuit de centrale stad en een betere samenwerking tussen de stadsdelen zijn essentieel. “Ook een nauwere samenwerking tussen de reinigingsdiensten zal het niveau van properheid ten goede komen.  De VVD wacht met interesse het verschijnen van de gezamenlijke Amsterdamse afvalambitie van de stadsdelen af.”, aldus Piek.

In de beantwoording van de vragen gaf het College tevens aan dat dankzij de introductie van smartphone apps – op initiatief van VVD-raadsleden Maurice Piek en Daniel van der Ree- de melding van vervuiling en vernieling aanzienlijk is vergemakkelijkt.