De toekomst van IJburg

In 2002 ontvingen de eerste bewoners van IJburg de sleutel van hun huis. Tien jaar later staan we aan de vooravond van IJburg II. Wat is er in de tussentijd gebeurd? Welke lessen hebben we geleerd? Wat is gelukt, wat kan beter, hoe ziet de toekomst van IJburg eruit en wat kan de politiek daar aan doen?

Een avond in het kader van de VVD-visie op IJburg

In 2002 ontvingen de eerste bewoners van IJburg de sleutel van hun huis. Tien jaar later staan we aan de vooravond van IJburg II. Wat is er in de tussentijd gebeurd? Welke lessen hebben we geleerd? Wat is gelukt, wat kan beter, hoe ziet de toekomst van IJburg eruit en wat kan de politiek daar aan doen? 

Op 4 september aanstaande organiseert de VVD in Strandtent Blijburg aan Zee (Muiderlaan 1001) een avond met als thema IJburg. Na de presentatie van de VVD-visie op IJburg is er de gelegenheid om het lijsttrekkersdebat op een groot scherm te volgen.

Bas van ’t Wout, IJburger, Gemeenteraadslid in Amsterdam en Kandidaat Tweede Kamerlid namens de VVD (nr.27), heeft de afgelopen maanden in overleg met bewoners en ondernemers op IJburg gewerkt aan een voorstel om het aanvankelijke succes van IJburg als plek om te wonen, werken en recreëren voort te zetten. Dit voorstel zal zowel in de gemeenteraad als de deelraad Oost worden geagendeerd.

Programma

19.00h Inloop

19.30h Presentatie en interview Bas van ’t Wout

20.10h Overhandiging eerste exemplaar VVD Visie IJburg

20.15h Gezamenlijk kijken uitzending Lijsttrekkersdebat Carré op groot scherm

Bent u ook benieuwd naar zijn plannen voor IJburg? U bent 4 september om 19.00h van harte welkom bij Blijburg aan Zee.

Graag tot dan!

 

Volg Bas via:

Ikstembas.nl

Facebook:

Facebook.com/ikstembas

Twitter:

@bvantwout

#ikstembas

 

Routebeschrijving Blijburg

Adres

Blijburg aan Zee

Muiderlaan 1001

1087 VA Amsterdam

tel: 020 416 0330

blij@blijburg.nl

Blijburg is gemakkelijk bereikbaar met de fiets, per boot, auto en openbaar vervoer. 

Per Fiets

Ga met de fiets over de Schellingwoudebrug (via Noord) of Amsterdamse brug (via Oost), en volg de bordjes IJburg. De witte brug zie je in de verte; hier moet je naartoe. Rij over de witte brug richting IJburg en dan echt helemaal rechtdoor over de IJburglaan tot het uiterste einde. Volg de bocht mee naar links (Pampuslaan) en vervolgens naar rechts (MUIDERLAAN) en dan zie de vlaggen al van Blijburg. Aan de linkerkant voorbij de toegangspoort van Blijburg, kun je je fiets stallen.

Per openbaar vervoer:

Tram 26 is de enige tram die regelmatig vlakbij het strand van Blijburg stopt. Vanaf Centraal Station vertrekt deze tram om de 10 minuten richting IJburg. Belangrijk om te weten is dat voor Blijburg uitgestapt moet worden bij de eindhalte strand IJburg. Loop hierna nog 5 minuten met de weg mee richting het water. Vanaf het laatste blok aan de rechterkant volg je de borden. Je ziet het licht en de vlaggen van Blijburg al snel.

Bus 66 rijdt elke dag om de 10 minuten vanaf Station Bijlmer / Arena naar Blijburg op en neer.

Vanaf middernacht gaat nachtbus 359 elk half uur van Blijburg terug naar Centraal Station.