Burgemeester versnelt procedure rondom plaatsen camera's op verzoek VVD

Afgelopen week heeft de VVD gepleit in de gemeenteraad voor kortere procedures en minder bureaucratie rondom het plaatsen van nieuwe camera's, zodat er sneller camera’s kunnen worden ingezet als de veiligheidssituatie dat vereist. De burgemeester gaf aan snel praktische problemen rondom snelle inzet te willen oplossen en dit te willen doen in het nieuwe beleidskader cameratoezicht dat op dit moment op grond van een VVD-initiatiefvoorstel Een kijk op veiligheid wordt ontwikkeld.

Burgemeester Van der Laan heeft aangegeven de procedure rondom het plaatsen van camera's te versnellen. Afgelopen week heeft de VVD gepleit in de gemeenteraad voor kortere procedures en minder bureaucratie rondom het plaatsen van nieuwe camera's, zodat er sneller camera’s kunnen worden ingezet als de veiligheidssituatie dat vereist.  De burgemeester gaf aan snel praktische problemen rondom snelle inzet te willen oplossen en dit te willen doen in het nieuwe beleidskader cameratoezicht dat op dit moment op grond van een VVD-initiatiefvoorstel een kijk op veiligheid wordt ontwikkeld.

 

Stadsdeelvoorzitter Baadoud van Nieuw West gaf eerder aan dat door bureaucratische regels er nu niet adequaat camera’s worden ingezet. De VVD is dan ook verheugd dat de burgemeester dit probleem wil aanpakken. VVD-fractievoorzitter Robert Flos:’ Het snel inzetten van camera’s draagt bij aan een veiligere leefomgeving. Camera’s helpen niet alleen bij het signaleren van criminaliteit en het operationeel aansturen van de politie maar kunnen ook -mits goed ingezet- ook een preventief effect waardoor overlast en criminaliteit afneemt. Als camera's binnen weken in plaats van meer dan en half jaar kunnen worden geplaatst zien burgers ook dat de overheid snel maatregelen tegen de onveiligheid neemt’ .