Parkeren in Amsterdam wordt makkelijker

De VVD gemeenteraadsfractie is enthousiast over de voorstellen van Eric Wiebes om het parkeren in Amsterdam te verbeteren. Wiebes stelt voor om bewoners volgend jaar gewoon met hun vergunning in gemeentelijke garages te laten parkeren en het P+R tarief te verlagen naar 1 euro per dag. Daarnaast gaan alle gemeentelijke garages voortaan per minuut afrekenen en krijgen Amsterdammers die aan de ring parkeren in plaats van in de stad korting op hun parkeervergunning.

De VVD gemeenteraadsfractie is enthousiast over de voorstellen van Eric Wiebes om het parkeren in Amsterdam te verbeteren. De wethouder stelt voor om bewoners volgend jaar gewoon met hun vergunning in gemeentelijke garages te laten parkeren en het P+R tarief te verlagen naar 1 euro per dag. Daarnaast gaan alle gemeentelijke garages voortaan per minuut afrekenen en krijgen Amsterdammers die aan de ring parkeren in plaats van in de stad korting op hun parkeervergunning. Dat zijn mooie voorstellen.

Het parkeerplan dat Wiebes vandaag gepresenteerd heeft, biedt volgens de VVD een goede basis voor de stadsdelen om nu eindelijk eens echt te starten met de bouw van parkeergarages. Daar is het de hoogste tijd voor en daar ligt de sleutel om het parkeren in Amsterdam te verbeteren en de straten leger te maken. Amsterdammers en hun bezoekers betalen immers de hoofdprijs om te kunnen parkeren in deze stad, maar krijgen daar nog te vaak belabberde mogelijkheden voor terug.

Toch zijn de liberalen ook kritisch. Verkeerswoordvoerder Werner Toonk: “Het is een mooi plan, maar parkeergarages bouw je met beton, niet met papier. We moeten er nu eens samen met de PvdA en Groen Links en de stadsdelen voor zorgen dat er ook echt gebouwd wordt, want pas daarna kunnen er plaatsen van straat af. Verder kun je natuurlijk alleen plekken van straat halen in de buurt van de garages, want het is nu eenmaal voor veel mensen geen werkbare optie om aan de ring A10 te parkeren.”

Een uitgebreide reactie van de VVD volgt op 21 november aanstaande als het plan besproken wordt in de raadscommissie Verkeer. Wilt u uw mening geven over de voorstellen, dan kunt u die mailen naar wernertoonk@vvdamsterdam.nl.