Makkelijker parkeervergunning aanvragen en wijzigen

De VVD wil dat Amsterdammers veel makkelijker dan nu het geval is hun parkeervergunning kunnen aanvragen. Ook het wijzigen van een parkeervergunning moet gewoon digitaal kunnen. Een deel van de dienstverlening kan nu al via de website, maar nog te vaak moet het via de post of via het loket. Aanvragers moeten via de website ook allerlei gegevens invoeren die al bij de gemeente bekend zijn. De VVD wil dat Amsterdam hier werk van maakt.

De VVD wil dat Amsterdammers veel makkelijker dan nu het geval is hun parkeervergunning kunnen aanvragen. Ook het wijzigen van een parkeervergunning moet gewoon digitaal kunnen. Een deel van de dienstverlening kan nu al via de website, maar nog te vaak moet het via de post of via het loket. Aanvragers moeten via de website ook allerlei gegevens invoeren die al bij de gemeente bekend zijn. De VVD wil dat Amsterdam hier werk van maakt.

Gemeenteraadslid Werner Toonk: “Digitaliseren is iets anders dan bestaande formulieren op de website zetten. Bovendien is het natuurlijk volstrekt irrelevant of een aanvrager van een parkeervergunning een man of een vrouw is.”

Om de gewenste verbeteringen voor elkaar te krijgen heeft de VVD schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.