Erfgoed behouden door herbestemming

In een gezamenlijk voorstel pleiten VVD en PvdA voor het – waar mogelijk- behouden van naoorlogs erfgoed door middel van renovatie en herbestemming.

In een gezamenlijk voorstel pleiten VVD en PvdA voor het – waar mogelijk- behouden van naoorlogs erfgoed door middel van renovatie en herbestemming. Woordvoerder Marja Ruigrok: “Wij willen ook naoorlogs erfgoed voor Amsterdam behouden maar vinden dat dit niet altijd geld hoeft te kosten. Sterker nog; het kan ook geld opleveren.”

Na een bezoek met Daniel van der Ree, VVD-woordvoerder Wonen, aan het Van Eesterenmuseum en in het bijzonder aan de Aireywoningen – een blok gezinswoningen dat op het punt staat te worden gesloopt- ontstond het idee om naoorlogs erfgoed te herbestemmen.

“Juist door het samenvoegen van bestaande woningen en de combinatie van wonen en werken kunnen nieuwe groepen zoals starters en jonge ondernemers worden aangetrokken. Er zitten aanbouwtjes aan de woningen vast die je als bedrijfsruimte, atelier of winkel kunt gebruiken.”, aldus Ruigrok

Lees hier het voorstel.