Eric van der Burg kandidaat lijsttrekker VVD Amsterdam

Eric van der Burg (1965) stelt zich kandidaat als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Hij deed dat woensdagavond op de nieuwjaarsreceptie van de VVD Amsterdam.

Eric van der Burg (1965) stelt zich kandidaat als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Hij deed dat woensdagavond op de nieuwjaarsreceptie van de VVD Amsterdam.

Van der Burg benadrukte de rol van de VVD in het Amsterdamse stadsbestuur en bedankte hij de VVD-ers in de stad voor hun inzet: “Dankzij de inzet van de VVD-ers in de gemeenteraad en in de stadsdelen is Amsterdam veiliger en beter bereikbaar geworden, wordt de overheid steeds kleiner en blijven de lasten voor de Amsterdammer laag. Een bijzondere prestatie in tijden van bezuinigingen.”

Van der Burg gaf verder aan dat hoewel het met Amsterdam de goede kant op gaat er nog vele uitdagingen wachten. “We moeten kansen blijven aangrijpen om banen te creëren en de economie te stimuleren. Grote steden zijn de welvaartsmachines van een land. En Amsterdam moet daarin voorop lopen.”

VVD-wethouder Verkeer en Vervoer Eric Wiebes: “Het is fantastisch dat Eric zich kandidaat stelt. Niet alleen voor de VVD, maar ook voor Amsterdam. Ik bewonder zijn deskundigheid en energie waarmee hij zich inzet voor zijn werk als wethouder en partijleider van de VVD Amsterdam. We zitten in een links College, ik zie elke dinsdag dat er dankzij Eric toch een liberale wind waait in Amsterdam”

Fractievoorzitter VVD Amsterdam Robert Flos: "Ik ben ontzettend blij dat Eric voor de tweede keer lijsttrekker wil worden. Eric heeft samen met Eric Wiebes de VVD een zeer herkenbaar gezicht gegeven in het Amsterdamse stadsbestuur. Hij heeft orde op zaken gesteld in de ambtelijke organisatie door het aantal ambtenaren fors te verminderen, zorgde ervoor dat de lasten voor de Amsterdammer laag bleven en daarnaast heeft hij in de zorgportefeuille moeilijke maar noodzakelijke hervormingen en bezuinigingen gerealiseerd. Eric heeft voor de volle 100% mijn steun voor een nieuwe periode als lijsttrekker en wethouder!"

 

Verkiezingsprogram

Van der Burg kondigde ook aan dat Eric Wiebes, collega-wethouder, heeft toegezegd het verkiezingsprogramma voor de VVD Amsterdam te schrijven. Eric van der Burg: “Eric heeft de afgelopen jaren op het verkeersdossier laten zien dat je met rationele besluiten idealen kunt verwezenlijken. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij nu omgekeerd de VVD idealen kan vertalen naar een verkiezingsprogram met rationele voorstellen voor de stad Amsterdam.”

 

De speech van Eric van der Burg is hier te downloaden.