Erfpachtellende: Maar wat nou als de ligging minder aantrekkelijk wordt?

De erfpachtellende van deze week komt uit Zuidoost en toont wederom aan dat doodnormale Amsterdammers de dupe zijn van het huidige systeem.

De erfpachtellende van deze week komt uit Zuidoost en toont wederom aan dat doodnormale Amsterdammers de dupe zijn van het huidige systeem. De erfpacht wordt voor een belangrijk deel bepaald door de grondwaarde die op haar beurt wordt bepaald door de bestemming en de ligging. Maar wat nou als de ligging minder aantrekkelijk wordt?

Onderstaand fragment uit een mail van een bewoonster van de Geerdinkhof laat zien dat erfpacht in de regel alleen maar omhoog wordt bijgesteld en niet omlaag ook al zou dit eigenlijk het geval moeten zijn.

“…dat bedrag is ten opzichte van andere wijken bijzonder hoog. Dat zal deels verklaard kunnen worden uit het gegeven dat deze wijk in een groene parkachtige omgeving is gebouwd. Dat groen begint echter steeds meer te verdwijnen…Eigenaren zijn van mening dat de gemeente voor dezelfde grond nu twee keer erfpacht int. Je zou dus redelijkerwijs kunnen veronderstellen dat de huidige eigenaren een verlaging van hun canon tegemoet kunnen zien.”

Mocht u in een soortgelijke situatie zitten of andere erfpachtellende ondervinden, mail dan naar: info@erfpachtellende.nl