VVD: weg met onveilige paaltjes

Uit onlangs uitgevoerd onderzoek van de Amsterdamse Fietsersbond is gebleken dat een groot aantal fietspaaltjes op de belangrijke fietspaden in de stad leidt tot onveilige situaties. Deze paaltjes zijn geplaatst op onoverzichtelijke plekken, staan vaak te dicht op elkaar en vallen hierbij slecht op in het donker. VVD-raadslid Werner Toonk wil dat het College kritisch kijkt naar alle paaltjes in de stad."

Uit onlangs uitgevoerd onderzoek van de Amsterdamse Fietsersbond is gebleken dat een groot aantal fietspaaltjes op de belangrijke fietspaden in de stad leidt tot onveilige situaties. Deze paaltjes zijn geplaatst op onoverzichtelijke plekken, staan vaak te dicht op elkaar en vallen hierbij slecht op in het donker. VVD-raadslid Werner Toonk wil dat het College kritisch kijkt naar alle paaltjes in de stad: "We moeten geen goedbedoelde rommel op straat laten slingeren als dat gevaarlijk is. Dat kan thuis niet en dat kan de overheid op straat ook niet maken.

Toonk heeft aan het College van Burgemeester en Wethouders de volgende schriftelijke vragen gesteld:

1. Is het College bekend met het onderzoek van de Fietsersbond ? Zo ja, hoe oordeelt zij hierover?

2. Deelt het College de opvatting van de Fietsersbond dat veel paaltjes op fietspaden momenteel gevaarlijk zijn?

3. Welke bevoegdheid ligt op dit vlak bij het College en welke bij de stadsdelen? Welke termijn stelt het College aan de stadsdelen om op dit punt de feitelijke situatie te verbeteren?

4. Is het College bereid om ervoor te zorgen dat voortaan enkel paaltjes worden neergezet als de veiligheidssituatie hier direct aanleiding toe geeft, zoals verwoord door de Fietsersbond?