VVD Amsterdam blij met drastische ingreep gemeentelijke organisatie

De gemeenteraadsfractie van de VVD is verheugd over de drastische maatregelen die VVD wethouder Eric van der Burg namens het College van B&W neemt om de eigen organisatie te hervormen. Gemeenteraadslid Maurice Piek:"Hiermee zetten we koers naar een fundamenteel kleinere, slimmere en effectievere lokale overheid. Het College stelt orde op zaken in de gemeentelijke organisatie. De nadruk komt nog meer te liggen op service aan de Amsterdammer. "

De gemeenteraadsfractie van de VVD is verheugd over de drastische maatregelen die VVD wethouder Eric van der Burg namens het College van B&W neemt om de eigen organisatie te hervormen. Gemeenteraadslid Maurice Piek:"Hiermee zetten we koers naar een fundamenteel kleinere, slimmere en effectievere lokale overheid. Het College stelt orde op zaken in de gemeentelijke organisatie. De nadruk komt nog meer te liggen op service aan de Amsterdammer. "

In de plannen van Van der Burg komt een einde aan het bestaan van 26 gemeentelijke diensten. Eind 2016 heeft de gemeente nog 12.000 fulltimebanen (fte). Begin 2010 waren nog ruim 15.000 ambtenaren in dienst van de stad.

Het wegbezuinigen van ongeveer 3000 fte in 7 jaar tijd lukt de gemeente door het afstoten van taken, zoals de ambulancezorg en het binnenwaterbeheer, en lopende bezuinigingen in stadsdelen en diensten. De 26 gemeentelijke diensten die nu bestaan, gaan op in vier nieuwe clusters. Piek:"Binnen die clusters wordt veel meer dan nu het geval is projectmatig gewerkt. Is een klus geklaard, dan zijn de betrokken ambtenaren beschikbaar voor een nieuwe uitdaging. Zodoende wordt personeel veel effectiever ingezet."