Verkiezingsprogramma 2014-2018: Werk voor iedereen

De VVD Amsterdam wil dat Amsterdam de groeimotor wordt van de Nederlandse economie, zodat iedereen in Amsterdam daarvan profiteert. De VVD zet in op tienduizenden extra banen, een veiliger en mooier Amsterdam, beter onderwijs op alle niveaus en halvering OZB.

De VVD Amsterdam wil dat Amsterdam de groeimotor wordt van de Nederlandse economie, zodat iedereen in Amsterdam daarvan profiteert. De VVD zet in op tienduizenden extra banen, een veiliger en mooier Amsterdam, beter onderwijs op alle niveaus en halvering OZB.Het programma is geschreven door Eric Wiebes, wethouder Amsterdam. Het programma geeft de liberale economische agenda voor werk, werk, werk in een mooier en veiliger Amsterdam. 

Het verkiezingsprogramma van VVD Amsterdam is te vinden op www.vvdamsterdam.nl/verkiezingsprogramma

Eric Wiebes: ‘Dit verkiezingsprogramma is mijn pleidooi  voor een welvarende, liberale stad, met meer kansen voor meer Amsterdammers. Ik wil in een stad wonen die trots is op zijn ondernemerschap en werkgelegenheid, in plaats van op zijn armoedebeleid. Een echt ongedeeld Amsterdam, waar de kwaliteit van wijken binnen en buiten de ring op orde is. Waar iedereen zichzelf kan zijn, zonder achterom te hoeven kijken. Een Amsterdam waar het voor de middenklasse weer mogelijk is om te wonen en te werken. Een Amsterdam met aanzienlijk lagere lasten. Een Amsterdam waar het bruist en zoemt, dat één groot proeflaboratorium is voor nieuwe trends, kunstvormen, apps en uitvindingen. Een Amsterdam waar je de dynamiek op straat ziet en voelt. Werk voor iedereen. Het kan wél!’

In 2010 trad de VVD toe tot het stadsbestuur van Amsterdam. Sindsdien is hard gewerkt aan een kleinere maar betere overheid. De gemeentelijke lasten namen niet toe, maar de prestaties van de gemeente wel. Orde op zaken. Voor ons is dit het begin. In de komende bestuursperiode moet alles op alles gezet worden om van Amsterdam een goed functionerende stad met een groeiende economie te maken. Amsterdam heeft alles in zich om een van die schaarse economische groeimachines in de wereld te worden. Amsterdam hoort tot die steden die wereldwijd kunnen meedingen om talent, economische groei en nieuwe banen. Maar dan moeten wel de juiste keuzes gemaakt worden. Op het gebied van volkshuisvesting, arbeidsmarkt, onderwijs, bereikbaarheid en veiligheid. In het concept verkiezingsprogramma 2014 – 2018 heeft de VVD Amsterdam welke keuzes zij de komende vier jaar wil maken. Dat wordt de liberale inzet bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014.

 

De VVD wil:

• Halvering OZB

• Een kleiner en beter presterend gemeentelijk apparaat door o.a. het aantal ambtenaren met nog eens 1000 verder terug te brengen en afstand te doen van bedrijven en vastgoed

• Vermindering subsidies met € 15 miljoen

• Keuze tussen erfpacht en eigen grond en een eerlijker canon bij erfpacht

• Halvering aantal sociale huurwoningen en ruimte voor de middenklasse.

• Beter onderwijs op alle niveaus. De VVD investeert €12.5 miljoen in extra schoolgebouwen en geeft ruimte aan nieuwe schoolinitiatieven. Hierdoor ontstaat er meer ruimte en variatie in het schoolaanbod.

• Vrije schoolkeuze; weg met het postcodebeleid en loting

• 12.500 extra parkeerplekken voor de auto en extra parkeerplekken voor de fiets

• Meer en beter OV voor minder geld

• Een schonere en mooiere openbare ruimte: De VVD wil €8 miljoen extra voor het verbeteren van de openbare ruimte onder meer door het tegengaan en verwijderen van zwerfvuil en grafitti.

• Minder criminaliteit en groter veiligheidsgevoel op straat door onder andere van de Top 600 de Top 1500 te maken

• Een stad met schone lucht, die een rendabele bijdrage levert aan het verbeteren van het klimaat

 

Met een liberale economische agenda wil de VVD weer welvaart creëren in plaats van vooral herverdelen.

Eric Wiebes: ‘Wij willen dat Amsterdam ook zijn verantwoordelijkheid neemt als economische motor van Nederland. Wij willen dat Amsterdam weer voluit meedoet met de internationale strijd tussen steden om het talent en de banen. Met als resultaat tienduizenden extra banen, in álle lagen van de arbeidsmarkt. Ons programma zorgt voor meer welvaart, waar alle Amsterdammers van profiteren.’

VVD-lijsttrekker Eric van der Burg: ‘Met de VVD in het college heeft de gemeente Amsterdam de afgelopen 3 jaar orde op zaken gesteld. Daar gaan we mee door, maar het is pas stap één. De volgende stap is om de stad welvarender, schoner en mooier te maken. De afgelopen jaren hebben we laten zien dat er veel mogelijk is. Amsterdam doet goed, maar kan nog veel beter. Daar gaan we voor. Omdat de Amsterdammers dat verdienen.’ 

Eric van der Burg: “Met dit programma maakt de VVD het verschil: alles is erop gericht om Amsterdammers aan het werk te krijgen en te houden, te investeren in de economie en op het creëren van kansen”.

 

Klik HIER om het concept verkiezingsprogramma als pdf te downloaden