Jonas loopt mee op het fractiebureau

Net voor de zomervakantie werden wij gebeld door Jonas met de vraag of hij stage kon lopen bij ons. Deze week was het zo ver en heeft hij een aantal dagen kunnen meemaken hoe een fractiebureau functioneert. Wij vonden het bijzonder leuk om Jonas een week als collega te hebben. Klik op 'lees meer' voor zijn verslag.

Stage bij de VVD

Mijn naam is Jonas en ik zit in de vierde klas van het Vossius Gymnasium.

Ik heb een week lang stage gelopen op het fractiebureau van VVD Amsterdam. Ik heb van alles gedaan. Ik ben op werkbezoek in Zuidoost gegaan waar het hoofdthema economie in Zuidoost was, er kwam ook een bestuurslid van een winkeliersvereniging spreken over de samenwerking tussen het winkelcentrum en de gemeente.

Commissievergaderingen

Ik heb de commissievergaderingen van JIF (Jeugdzaken, ICT en Financiƫn) en KSZ (Kunst, Sport en Zorg) bijgewoond. Bij de JIF commissievergadering werd er gediscussieerd over dat kinderen meer kansen zouden krijgen door internationaal basisonderwijs. Bij de KSZ vergadering ging het over respijtzorg (respijtzorg biedt mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken even helemaal aan een ander over te laten. De bedoeling is dat de mantelzorger even vrijaf van de zorg heeft).

Ik ben ook bij een fractievergadering geweest. Ik heb veel nieuwe mensen ontmoet van wethouders tot de altijd gezellige portiers. Ook heb ik mij bezig gehouden met erfpacht en nog een paar andere dingen.

Koffie

Ik heb veel nieuwe dingen geleerd van hoe secuur je met bestanden om moet gaan tot hoe belangrijk koffie is. Ik raad het zeker aan om bij VVD Amsterdam stage te lopen want je leert veel nieuwe dingen en krijgt nieuwe ervaringen. 

Jonas

Jonas volledige foto