VVD blijft kritisch op schuldenpositie Amsterdam

Gisteren werd in de Gemeenteraad de nota Sturen op Balans besproken. Deze nota bevat een combinatie van spelregels voor het financiële beleid van het College van Burgemeester en Wethouders. Hoewel VVD Amsterdam enthousiast is over de nota bleef Marianne Poot, woordvoerder financiën namens de VVD, kritisch op de schulden- en rentelast van Amsterdam. Marianne Poot: “We blijven ons zorgen maken over onze schuldenpositie: €400.000 rente per dag.

VVD Amsterdam is blij met deze belangrijke ‘roadmap’ en zal de geboden instrumenten graag gebruiken om het renterisico te verkleinen, het budgetrecht van de Raad te verbeteren en de wendbaarheid van de gemeente te vergroten om zo Amsterdam een financieel gezondere stad te maken.

Hoewel VVD Amsterdam enthousiast is over de nota bleef Marianne Poot, woordvoerder financiën namens de VVD, kritisch op de schulden- en rentelast van Amsterdam. Marianne Poot: “We blijven ons zorgen maken over onze schuldenpositie: €400.000 rente per dag. Met een stijgende schuld en een stijgende rente is het niet denkbeeldig dat de rente-uitgaven de komende jaren verdubbelen en misschien over een paar jaar wel €800.000 per dag bedragen. Dat is echt te veel.”

VVD Amsterdam is daarom groot voorstander van het beheersen en terugdringen van de schuldenlast van de gemeente zodat de stad niet dagelijks tonnen aan belastinggeld kwijtraakt aan rentelasten.

Aanstaande maandag organiseert Poltiek Café Libertijn het Grote Prinsjesdagdebat. Hier zal Marianne Poot met Wethouder Hilhorst, Tweede Kamerlid Mark Harbers en Raadslid Laurens Ivens vooruitblikken op Prinsjesdag en de financiële toekomst van Amsterdam.