VVD tegen verlaging parkeernorm bij nieuwbouw

Gisteren werd in de gemeenteraadsvergadering het bestemmingsplan voor nieuwbouwproject Amstelkwartier Binnendijks behandeld. Wethouder van Poelgeest wil voor het project een lager aantal parkeerplaatsen per woning dan de gebruikelijke norm. Raadslid Daniel van der Ree: “VVD is op zich voorstander van flexibiliteit, maar die moet dan wel twee kanten op werken. Mensen die twee auto’s hebben horen daarmee ook de gelegenheid te krijgen twee parkeerplaatsen in hun complex te huren of kopen.”

Gisteren werd in de gemeenteraadsvergadering het bestemmingsplan Amstelkwartier Binnendijks behandeld. Wethouder Van Poelgeest wil voor het project een minimale norm van 0,3 parkeerplaatsen per woning hanteren, waar gemiddeld 1 parkeerplaats per woning de gebruikelijke norm is.

Woordvoerder bouwen en wonen, Daniel van der Ree: “VVD is op zich voorstander van flexibiliteit, maar die moet dan wel twee kanten op werken. Mensen die twee auto’s hebben horen daarmee ook de gelegenheid te krijgen twee parkeerplaatsen in hun complex te huren of kopen.” 

Daarom diende raadslid Van der Ree een amendement in om de verlaging van de parkeernorm uit het bestemmingsplan te halen en eerst een algemene discussie te voeren over het steeds weer bijstellen van de parkeernormen. Bovendien maakt VVD Amsterdam zich zorgen over parkeerproblemen in de toekomst bij een dergelijke lage norm.

“Tot nu toe komt de wethouder alleen met aanpassingen die voor ons een verslechtering inhouden. Voor signalen dat mensen juist meer parkeerplaatsen willen, of af willen van de parkeerproblematiek in hun buurt is hij steevast doof”, aldus Van der Ree.