Stadsbestuur deelt ambitie VVD om fietsparkeerprobleem op te lossen

Het Amsterdamse stadsbestuur steunt VVD-verkeerswoordvoerders Stefan de Bruijn en Werner Toonk in hun ambitie om de Amsterdamse fietsparkeerproblemen het hoofd te bieden. Stefan de Bruijn: “Het gebrek aan stallingsmogelijkheden is voor veel Amsterdammers een dagelijkse ergernis die wij met ons fietsparkeerplan weg willen nemen. Wij zijn blij dat het College onze ambitie deelt.”

In november presenteerden de liberalen het Actieplan Fietsparkeren waarin De Bruijn en Toonk met een keur aan maatregelen kwamen om meer ruimte in de rekken te creëren en het fietsparkeren voor de Amsterdammers makkelijker en efficiënter te maken te maken. Vandaag werd het plan besproken in de raadscommissie Verkeer, Vervoer en Luchtkwaliteit.

Het College van Burgemeester en Wethouders liet weten inmiddels gestart te zijn met het onderzoeken van nieuwe innovatieve stallingsmogelijkheden op het water, zoals in het plan geopperd wordt. Ook wil het college in 2014 de tarieven voor het verwijderen en bezorgen van fietsen geleidelijk kostendekkender maken.

Daarnaast was het College positief over het voorstel om bij de bouw van nieuwe parkeergarages ook de fietsparkeermogelijkheden te inventariseren en ook het voorstel om de service van de fietsgraveerteams vaker op zaterdagen in te zetten kon op bijval rekenen.

Raadslid Werner Toonk: “Met dit plan willen we meer ruimte in de rekken creëren en het verwijderen van fietsen kostendekkender maken zodat de Amsterdammer niet voor de foutgeparkeerde fiets van een ander op hoeft te draaien. We willen de fietsgraveerteams vaker in het weekend inzetten, zodat ook fulltime werkende Amsterdammers van deze service gebruik kunnen maken. We zijn blij om te zien dat Amsterdam hier werk van maakt. Wel blijven wij stadsdelen aanspreken om weesfietsen en fietswrakken vaker en sneller weg te halen.”

In haar verkiezingsprogramma heeft VVD Amsterdam aangekondigd de komende jaren 45.000 extra fietsparkeerplaatsen te willen realiseren.