VVD-bezoekersparkeervergunning groot succes

Dankzij de VVD is in Amsterdam een bezoekersvergunning mogelijk gemaakt, waarmee bewoners hun bezoek goedkoper kunnen laten parkeren. Stadsdeel Zuid, waar de VVD de grootste partij is, was lange tijd het enige stadsdeel waar de VVD-bezoekersregeling is ingevoerd maar nu volgen ook andere stadsdelen dit goede voorbeeld.

Bewoners kunnen hun bezoek tien uur tegen 50% korting laten parkeren. In Buitenveldert mogen bezoekers zelfs tien uur gratis parkeren. De bezoekersregeling in Zuid is eind 2013 geƫvalueerd en is een groot succes gebleken. Bewoners zijn zeer tevreden en zelfs 80% van de bewoners die geen gebruik van de regeling maakt, is hier (zeer) positief over. Door de VVD-regeling komt bezoek vaker en blijft het langer, terwijl het aantal beschikbare parkeerplaatsen niet merkbaar verminderd is. Ook blijkt de regeling niet te leiden tot oneigenlijk gebruik.

Bewoners hebben aangegeven graag meer kortingsuren te willen en daarom heeft stadsdeel Zuid de bezoekersregeling nu uitgebreid. In plaats van 10 uur per maand, kunnen bewoners sinds 1 maart hun bezoek 30 uur per maand goedkoper, of gratis in Buitenveldert, laten parkeren. VVD-portefeuillehouder Marco Kreuger: "Hiermee is de bezoekersregeling in Zuid het ruimste van de hele stad. Het parkeren in Amsterdam is erg duur, we moeten voorkomen dat mensen hierdoor geen bezoek meer kunnen ontvangen. Met een ruime bezoekersregeling worden de nadelen van het betaald parkeren voor bewoners gecompenseerd."