I Amsterdam-letters in regenboogkleuren bij EuroPride 2016

Dankzij de VVD zullen de wereldberoemde I Amsterdam-letters tijdens de EuroPride 2016 in regenboogkleuren worden afgebeeld. Wat de VVD betreft moet Amsterdam zich weer als echte Gay Capital gaan positioneren en kan door het sterke stadsmerk de regenboogkleuren te geven aan de hele wereld duidelijk gemaakt worden dat Amsterdam bij uitstek een plek is waar mensen gerespecteerd worden om wie ze zijn. Woordvoerder diversiteit Stefan de Bruijn: “Het is mooi dat het sterke stadsmerk tijdens zo’n groot internationaal evenement wordt ingezet om het belang van tolerantie in onze stad te benadrukken. Ik zie het als een heel krachtig statement en verwacht dat het een groot succes wordt.”

De VVD is van mening dat een regenboogversie van de I Amsterdam-letters, niet alleen een mooi statement is en LGTB’s een hart onder de riem steekt, maar het merk zelf ook zal versterken. De boodschap valt immers goed samen met het tolerante imago van Amsterdam. De gemeente heeft zich de afgelopen jaren –mede dankzij verschillende initiatieven van de VVD- sterk gemaakt voor het bevorderen van een homovriendelijke stad. Iedereen moet hier vrij en veilig zichzelf kunnen zijn.

De VVD is erg blij dat het College heeft toegezegd de letters tijdens de EuroPride 2016 in regenboogkleuren te plaatsen. "Het is belangrijk dat Amsterdam het signaal af blijft geven dat het de normaalste zaak van de wereld is dat iemand homo kan zijn in de stad. Zeker bij een internationaal evenement als de EuroPride is het bereik van zo’n boodschap enorm. De foto’s zullen de wereld overgaan", aldus een tevred