VVD: €40 miljoen extra voor banen

De VVD wil komende periode €40 miljoen extra uittrekken voor werk in Amsterdam. Lijsttrekker Eric van der Burg: "Het is niet de overheid maar het bedrijfsleven dat banen creëert. Daarom wil de VVD dat de gemeente samen met ondernemers en onderwijsinstellingen een economisch akkoord sluit dat de werkgelegenheid in Amsterdam faciliteert en stimuleert."

In overleg met MBO, HBO, universiteiten en werkgeversorganisaties zoals MKB Amsterdam en VNO-NCW kunnen concrete maatregelen worden genomen die rechtstreeks leiden to meer banen. Zo moet er betere aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt zijn, komen er meer stageplekken op MBO, HBO en WO niveau bij bedrijven en moeten vanuit de overheid zowel de administratieve regeldruk als de financiële lasten voor ondernemers omlaag.

"Tevens moet nog meer dan nu het geval is, aandacht komen voor de acquisitie van bedrijven, congressen en evenementen.  Amsterdam is in trek als vestigingsplaats voor internationale bedrijven en heeft daardoor de potentie een economische groeimachine zijn waarvan iedereen in deze stad profiteert. Die potentie moeten wij ten volle benutten", aldus Van der Burg

De investering van €40 miljoen in de Amsterdamse werkgelegenheid wordt gefinancierd uit de vrijval bij de jaarrekening over 2013.