VVD zeer verbaasd over financiële wensen stadsdelen

VVD Amsterdam is ontzettend verbaasd over de financiële wensenlijsten van de stadsdelen. Opvallend genoeg vragen sommige stadsdelen zeer grote bedragen en zijn de verschillen tussen de stadsdelen groot. Raadslid Marianne Poot sprak hierover met Binnenlands Bestuur: "Het lijkt me beter dat stadsdelen echte prioriteiten en doelen gaan stellen, hun wensenlijstjes goed onderbouwen en dan pas over geld beginnen."

Sinds 19 maart hebben de stadsdelen de regie over hun budgetten aan de centrale stad overgedragen en dienen de bestuurscommissies van de stadsdelen bij het College van Burgemeester en Wethouders hun wensenlijst voor de komende begroting in. Opvallend genoeg vragen sommige stadsdelen zeer grote bedragen en zijn de verschillen tussen de stadsdelen groot. Nog niet de helft van de gevraagde €75 miljoen zal worden verstrekt.

Financieel woordvoerder Marianne Poot: "Iedereen weet toch dat er weinig extra geld te verdelen is? Dat de bestuurscommissies dan toch zulke lijstjes indienen verbaast me enorm. Dat ze te weinig tijd hadden vind ik geen argument voor een lang wensenlijstje." Marianne Poot is ook verbaasd over de grote verschillen tussen de stadsdelen: "Ik dacht dat ze hun prioriteiten gezamenlijk zouden afstemmen, maar dat is duidelijk niet gebeurd."

Lees hier het volledige artikel op de site van Binnenlands Bestuur.