Match vacature gesubsidieerde organisatie met boventallige medewerker gemeente

Raadslid Daniel van der Ree diende vandaag het voorstel in om organisaties die gemeentelijke subsidie ontvangen bij het vervullen van hun vacatures in de toekomst eerst kijken naar boventallige medewerkers van de gemeente Amsterdam alvorens de vacature extern uit te zetten.

 Dit deed hij tijdens de begrotingsbehandeling in de raadscommissie Wonen en Bouwen op 8 oktober.

In het kader van de gemeentelijke reorganisatie en de daarmee gepaard gaande bezuiniging op het aantal ambtenaren in dienst van de gemeente zal een deel van de ambtenaren boventallig worden. Wat betreft de VVD is het zaak deze medewerkers zo snel mogelijk buiten de gemeentelijke organisatie in een nieuwe baan aan de slag te laten gaan. 

Van der Ree verzoekt het stadsbestuur daarom snel afspraken te maken met subsidie-ontvangende organisaties om hun vacatures eerst te koppelen aan de groep boventallige gemeentemedewerkers.

Daniël van der Ree: “Onlangs publiceerde het door de gemeente gesubsidieerde Amsterdams Steunpunt Wonen bijvoorbeeld een vacature voor een business controller met een jaarsalaris van €64.000,-. Ook gesubsidieerde organisaties mogen goede professionals in dienst nemen, maar de VVD kan zich voorstellen dat zich onder de boventallige medewerkers van de gemeente goede kandidaten bevinden, waardoor belastinggeld bespaard zou kunnen worden”.

Met dit voorstel kunnen boventallige ambtenaren sneller doorstromen naar een nieuwe baan buiten de gemeentelijke organisatie waardoor gemeenschapsgeld bespaard wordt. Bovendien beschikt de gemeente over goed gekwalificeerd personeel dat ook in een andere functie een positieve bijdrage aan de stad zou kunnen leveren.