VVD wil duidelijke regels voor gebruik financiële fondsen

De VVD wil dat het stadsbestuur met harde criteria komt voor het gebruik van geld uit financiële fondsen die in de begroting zijn opgenomen. Financieel woordvoerder Marianne Poot: “Wij zijn blij dat wij in deze begroting fondsen instellen ten behoeve van zaken die wij belangrijk vinden voor de stad, maar om te waarborgen dat de meer dan honderd miljoen euro op een goede wijze besteed wordt, vragen wij om duidelijke regels voor het gebruik van het geld uit de fondsen.”

Op 9 oktober werd in de raadscommissie Financiën de begroting voor 2015 besproken. In deze begroting zijn de afspraken uit het coalitieakkoord verwerkt, waaronder de instelling van een aantal belangrijke nieuwe fondsen zoals een fonds bouwstimulering (€60 miljoen) , een sportaccommodatiefonds (€20 miljoen), een Duurzaam energiefonds (€30 miljoen) en een groot bedrag voor economische structuurversterking (€32 miljoen).

De VVD is van mening dat dit geld een belangrijke bijdrage kan leveren aan het versterken van Amsterdam, maar op dit moment zijn er nog geen criteria vastgesteld voor het gebruik van geld uit de fondsen. Daarom vraagt de VVD het stadsbestuur om voor het einde van het jaar met degelijke, financieel prudente,  voorwaarden te komen, waaraan toekomstige investeringen uit de fondsen getoetst kunnen worden. Marianne Poot: “Voor de VVD is het creëren van banen een hoofdzaak, daarom willen we dat bij elke investering die uit de pot voor economische structuurversterking gedaan wordt eerst objectief gekeken wordt naar het aantal banen dat die investering de stad zal opleveren.”