Maak Centraal Station ook per auto goed bereikbaar

VVD Amsterdam wil dat het Centraal Station ook per auto goed bereikbaar is om treinreizigers op te halen of weg te brengen. Raadslid Werner Toonk: “Op dit moment moet ik helaas constateren dat het praktisch onmogelijk is om met de auto iemand van het Centraal Station op te halen”. Daarom vraagt verkeerswoordvoerder Toonk het stadsbestuur om op korte termijn actie te ondernemen om de situatie te verbeteren.

Een bereikbare stad is voor de VVD Amsterdam van groot belang. Toeristen die via Schiphol de stad aandoen, treinreizigers die naar hun werk gaan of een dagje naar de stad komen, bezoekers die per auto komen en mensen die zich per fiets door de stad bewegen. Al deze vormen van mobiliteit horen bij een stad als Amsterdam. Maar ook de combinatie van verschillende mobiliteitsvormen is van belang en een goede bereikbaarheid van het Centraal Station speelt hierin een essentiële rol. Voor de bereikbaarheid per auto moet er rond het station dus nog een hoop verbeterd worden.

“De situatie is op dit moment erbarmelijk en als het al lukt om iemand af te zetten, lukt dat zelden zonder overlast voor het overige verkeer te veroorzaken. De VVD ziet dan ook graag dat het stadsbestuur snel ingrijpt zodat het voor de Amsterdammer weer mogelijk wordt om iemand naar te trein te brengen”, aldus Werner Toonk.