Stadsbestuur kijkt naar veiligheid zebrapaden door vragen VVD

Het stadsbestuur van Amsterdam gaat bekijken of het op sommige plekken beter is om zebrapaden te verwijderen van fietspaden om de verkeersveiligheid te verbeteren. Dit blijkt uit de beantwoording van vragen die onlangs door raadslid Werner Toonk werden gesteld.

De fietspaden in Amsterdam zijn zo druk dat zebrapaden op veel plaatsen in de stad juist meer gevaar dan veiligheid opleveren voor zowel fietsers al voetgangers. Raadslid Werner Toonk wilde daarom van het stadsbestuur weten of zij deze mening deelt en welke actie zij zullen ondernemen om dit probleem in kaart te brengen en voor verbetering te zorgen. Uit de beantwoording blijkt dat de gemeente de richtlijnen voor zebrapaden op fietspaden inmiddels in heroverweging neemt en dat zij na onderzoek in het tweede kwartaal van 2015 een notitie aan de raad voorlegt over de veiligheid van zebrapaden op fietspaden.

Gemeenteraadslid Werner Toonk: “Wij zijn blij dat het stadsbestuur onze zorgen deelt en werk gaat maken van deze onveilige situaties. De huidige situatie is te onveilig en niet meer geschikt voor de dagelijkse stroom fietsers en voetgangers. Het merendeel van de fietsers stopt helaas niet voor een zebrapad. Ik verwacht dat de zebrapaden op drukke punten verwijderd worden om zo voor meer verkeersveiligheid te zorgen.”

Lees hier de beantwoording van de schriftelijke vragen.

Lees hier het gerelateerde artikel.