Marianne Poot namens VVD in enquêtecommissie

Raadslid Marianne Poot zal namens VVD Amsterdam zitting nemen in de enquêtecommissie die het raadsonderzoek zal gaan doen naar de problemen bij de financiële organisatie van de gemeente Amsterdam.

Naast Marianne Poot zal de commissie bestaan uit de raadsleden Marijke Shahsavari-Jansen (CDA en beoogd voorzitter), Joris van Osselaer (D66), Dennis Boutkan (PvdA) en Zeeger Ernsting (GroenLinks).

Afgelopen donderdag deden het CDA en de Partij voor de Dieren een voorstel tot een raadsenquête naar aanleiding van een rapport over het functioneren van de gemeentelijke financiële dienst DMC. Uiteindelijk spraken alle raadsfracties hun steun uit voor het voorstel dat morgen in de gemeenteraad besproken zal worden.

Financieel woordvoerder Marianne Poot: “De afgelopen jaren bleek meerdere malen dat de financiële organisatie van de gemeente niet op orde was. Met dit onderzoek willen we belangrijke lessen trekken voor zowel het stadsbestuur als de gemeenteraad zodat we een toekomst met een solide financiële organisatie tegemoet kunnen zien”.