VVD realiseert €15 miljoen lastenverlichting afvalstoffenheffing

De Amsterdamse gemeenteraad heeft op 17 december besloten om de afvalstoffenheffing vanaf volgend jaar met €15 miljoen te verlagen. Hiermee lost de VVD haar belofte in tot lastenverlichting die in het coalitieakkoord was afgesproken.

Met deze lastenverlichting verdwijnt de zogenaamde solidariteitsheffing voor het grootste gedeelte uit de afvalstoffenheffing. Raadslid Marianne Poot: “Volgend jaar is het eindelijk niet meer zo dat werkende Amsterdammers betalen voor het ophalen van het vuil van hun buren die het niet kunnen betalen.”

Op voorstel van de VVD heeft het stadsbestuur toegezegd om zich het komende jaar in te zetten om volgend jaar de afvalstoffenheffing nog verder omlaag te brengen door bijvoorbeeld de afvalketen goedkoper te organiseren of minder afval te verbranden waardoor er minder verbrandingsheffing betaald hoeft te worden.

Marianne Poot: “De VVD blijft zich inzetten voor lastenverlaging in de afvalstoffenheffing en is van mening dat bovenop de verlaging van €15 miljoen, deze volgend jaar nog verder omlaag kan en moet.”