VVD & Veilig Verkeer Nederland op Museumplein in actie voor verkeersveiligheid

Het grootste geschenk met kerst?! Iedereen veilig aan tafel Met een als geschenk ingepakt autowrak op het Museumplein roept Veilig Verkeer Nederland (VVN) woensdag 24 december 2014 op tot veilig verkeer. Het VVN-campagneteam spreekt voorbijgangers aan met de slogan 'Het grootste geschenk met kerst: iedereen veilig aan tafel'.

alle voorbijgangers is er een houten kerstkaart waarbij de mensen wordt gevraagd om even stil te staan bij veiligheid in het verkeer. Juist nu, tijdens de feestdagen, is het tijd voor bezinning. Elke familie wil toch ieder jaar weer met elkaar aan tafel zitten, gezellig samen en alle lekkers voor handen. Daarin schuilt ook een risico, want er worden veel flessen ontkurkt, glaasjes gevuld en er wordt getoost en gedronken. Een paar glazen alcohol verhogen het ongevalrisico in het verkeer al met 50%.

  

Amsterdam Zuid

Paul Slettenhaar Portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van Amsterdam Stadsdeel Zuid:Stadsdeel Zuid werkt flink aan de verkeersveiligheid. Zo zijn er afgelopen jaren in veel straten drempels en fietsstroken aangelegd, of waarschuwingsborden geplaatst. Ook zijn diverse gevaarlijke kruisingen veiliger gemaakt en wordt er gewerkt aan gedragsbeïnvloeding door inzet van Permanente Verkeerseducatie. Ook weggebruikers kunnen hun bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid. Om te beginnen door je te houden aan de verkeersregels. En dan nog een extra aandachtspunt voor de feestdagen: "Alcohol en verkeer gaan niet samen!".

Ook op AT5 

Museumplein

Museumplein3